06.00 uur: Zonnegroet yoga
Get out of your lazy bed and follow the sun! De DruYoga Zonnegroet, in het Sanskriet ook wel Surya Namaskara genoemd, wordt van origine ‘s morgens beoefend tijdens het opkomen van de zon. Je begint de dag fris en energiek, het werkt enorm vitaliserend. Door Ankie Pluim

11.00 uur TAI CHI - Coenen fysiotherapie
De langzame bewegingen, die vanuit de buik en vooral zeer ontspannen uitgevoerd worden, zijn kenmerkend voor tai chi. Van groot belang hierbij is het behouden van het eigen evenwicht of centrum. Zachtheid, ontspanning, alertheid is hierbij onmisbaar. Door Ira Coenen

11.00 uur Film: Smurfen deel 1
Via een magische doorgang komen de Smurfen vanuit hun dorpje terecht in het moderne New York, maar ook daar zijn ze niet veilig voor Gargamel

12.00 uur: Musical Work-shop
Musical School Me On Stage verzorgt de leukste lessen. Je krijgt les in de disciplines zang, dans en spel. Kom langs en doe mee! Wie weet schitter jij later in de mooiste theaters van Nederland!


13.00 uur Film: De Boskampi`s

Rik Boskamp, zoon van een sullige boekhouder, wil maar één ding: niet meer gepest worden. Geïnspireerd door een maffiafilm verzint hij een list. Hij zorgt ervoor dat ze verhuizen en dat zijn vader in het nieuwe dorp wordt aangezien voor de levensgevaarlijke maffiabaas Paulo Boskampi. Het plan werkt! Rikkie Boskampi wordt niet meer gepest, iedereen is bang voor Paulo en behandelt hen met respect. Totdat er een pestkop uit het verleden opduikt. Hoe lang kan Rikkie zijn leugen nu nog vol houden?

13.00 uur: ouder-kind yoga met Ankie Pluim
Ontspannen yoga-les in het park voor ouders MET kind. Of vraag je opa of oma of ze nog fit en vitaal zijn. Maak kennis met deze heerlijke relaxvorm

16.30 uur live muziek: Olga Ruwe & Rosa Spruit
Rosa Spruit: Gewapend met akoestische gitaar en heldere stem zingt Rosa Spruit covers van bekende popmuziek uit de afgelopen 50 jaar. Soms zoals het origineel soms op haar eigen wijze. Soms groot en hard soms klein en zacht, maar altijd met gevoel voor de bal.
Olga Ruwe: Gevoeligheden en levenservaringen, daar zingt Olga Ruwe op emotionele wijze over. Door middel van zelfgeschreven muziek, heeft ze haar problemen verwerkt, en wil ze die nu delen met de wereld. Haar liedjes bevatten heftige emoties, maar ook hoopvolle feel-good nummers. Damien Rice en Joni Mitchell in Bergeijk! Sit back, relax and make yourself uncomfortable…

19.00 uur lezing: Martin v.d. Velden: 100 jaar De Stijl
Martin van der Velden vertelt in zijn lezing over de ontwikkeling van De Stijl en gaat in op achtergronden bij de gedachten en de doelstelling van de beweging. Waarom was De Stijl eigenlijk niet een echte hechte groep? Als stedenbouwkundige legt Van der Velden daarbij het accent op architectuur en de stedenbouwkundige stadsontwikkeling (CIAM). Met leuke anekdotes over de meest markante figuren: Mondriaan, Rietveld, Van der Leck, Oud, Van Doesburg en Van Eesteren.

21.00 uur: de maangroet yoga
De DruYoga maangroet, in het Sanskriet ook wel Chandra Namaskara genoemd, is een mooie serie die bij voorkeur ’s avonds uitgevoerd wordt. Op een hele rustige manier doen we deze mooie serie in het prachtige park waardoor je lichaam heerlijk ontspant en het je een hele goede nachtrust schenkt. Door Ankie Pluim

21.00 uur Zwoele Zomeravondfilm Spanje: Hable con Ella
Gevoelige Spaanse film waar de emotie door mannen verzorgd wordt, ieder op zijn manier. Ook een meesterlijke muziekscore in deze topper van Pedro Almodovar. Zwijmel weg onder de sterren in het prachtige park en onderga dit Iberische drama.

Dagelijks vast programma:

Openluchtexpo “Zitten is een werkwoord”
Designers, makers, ambachtslieden, kunstenaars hebben een stoel ingestuurd, met een verwijzing naar Rietvelds beroemde uitspraak. Deze interactieve parkexpo met honderden meubels uit het hele land biedt de gelegenheid dat zelf te ontdekken. Een huiskamer in het groen met speciale aandacht voor Spectrum design, de meubelfabriek van Bergeijkse origine!

HOFMANHEIDE IS UIT DE KUNST !
Tien Beeldhouwers van beeldhouwparadijs Hofmanheide zijn bezig met het ontwerp voor een kunstwerk rondom “Zitten is een Werkwoord”. De beeldhouwers werken tijdens de Stijlparade aan een gezamenlijk ontwerp voor een kolossaal blok marmer van 2100 kilo! Uw beeldhouwers van dienst: Ine van Vroenhoven, Roeland Gubbels, Jan Bakermans, Cor van den Bemt, Gemmie Coppens, Jos Vanderheijden, San de Theije, Ad Bastiaans, Marion de Goey, Joke Andriesen.

Rietveld & Ruys De Stijlcabine
Een presentatie van het nu al roemruchte verleden van de stichting Rietveld & Ruys. Neem plaats op wedding chairs en laat je stijlvol informeren over de renovatie van De Ploeg, de historie van De Ploeg, de activiteiten van Rietveld & Ruys, de publicaties en het boek. Met slechts plaats voor 12 personen tegelijkertijd belooft dit een leerzaam ritje vol trots te worden. Trots op Bergeijk, De Ploeg en ook een beetje op ons zelf.

Klein Postel
De lekkerste worstenbroodjes van Houben, De mooiste frieten van d`n Bol, Mexicaanse sferen door Willy Nacho, en de passievolle gerechten van Bon Gusto, afgeblust met `n heerlijk verfrissend ijsje van Piccolo. De centrale bar presenteert dorstlessers; heerlijke, frisse, stevige bieren, zoete ranja, lekkere koffie, goede wijn. Stijlparade bonnen zijn te koop voor Euro 1,25 per bon. De Stijlparade-bon is `t enige betaalmiddel gedurende De Stijlparade. Betaal dus in Stijl.

Meer informatie?

Bezoekadres

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
T: 0497-558589
www.cultuurhuisbergeijk.nl

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame