11.00 uur Film: Plop en de kabouterbaby
Wanneer een konvooi van circuskabouters door het bos rijdt, valt er een mandje van één van de aanhangwagens. Het mandje komt in een beek terecht en drijft weg van het konvooi. In het mandje ligt de baby van de kabouterclowns… Even later vindt Kabouter Lui het mandje. Hij is meteen dol op de baby en wil voor hem zorgen, dus hij trekt ermee naar zijn kaboutervrienden. Blijft de baby bij onze kaboutervrienden? En wordt Lui niet moe van de Kabouterbaby?

12.00 uur: Musical Work-shop
Musical School Me On Stage verzorgt de leukste lessen. Je krijgt les in de disciplines zang, dans en spel. Kom langs en doe mee! Wie weet schitter jij later in de mooiste theaters van Nederland!

13.00 uur: senioren stoelyoga – Ankie Pluim
Onder de bezielende leiding van Ankie Pluim wordt een yoga sessie georganiseerd voor senioren MET stoel.

13.00 uur Film: Mees Kees
Kees is een stagiair en moet voor het eerst voor de klas staan, voor groep 6b. Hij weet nog niet helemaal hoe dat moet, maar gelukkig helpen de kinderen hem met lesgeven.

14.00 uur – 16.00: Workshop stoelen maken, Joseph van den Enden & Marleen Scheer
Hier is zitten pas echt een werkwoord. Tijdens de workshop "Stoelen en stoeien van/met klei" kunnen jeugdige deelnemers een stoel of een ander voorwerp maken van klei. Dit onder deskundige begeleiding van keramist/pottenbakker Joseph van den Enden. Ook begeleidt Marleen Scheer jonge en oudere geïnteresseerden in je eigen krukken maken met gietbeton en een zelf gekozen afdruk in de zitting. Meld je aan en doe mee met de krukkenparade!

16.30 uur: Live muziek Ton Coppens
Ooit begonnen als gitarist van het jongerenkoor in Duizel waar de dirigent al snel door had dat de gitarist beter kon zingen dan het hele koor bij elkaar. Enkele jaren geleden ontdekte hij de loopstation. Een apparaat waarmee je korte stukjes muziek en zang die je zojuist gespeeld hebt opneemt en ze daarna over elkaar afspeelt waardoor je als enkeling klinkt als een hele band/koor. Het leidde tot een concert waarbij naast het bijzondere talent en repertoire van Coppens ook de werking van het apparaat een centrale plek kreeg. Een staande ovatie was zijn deel. Het publiek bleef in verwondering achter alsof ze zojuist ingewijd waren in een groot geheim, en alle mooie kunstwerken die zich voor hun ogen hadden ontvouwd waren met één druk op de knop van de loopstation weer voorgoed verdwenen.

19.00 uur lezing: Bert Staal en Arie van Rangelrooij
Het zitten is pas in de vorige eeuw ontdekt. We maken een tijdreis vanuit de prehistorie waaruit blijkt dat het gebruik van een stoel helemaal niet vanzelf sprak. Een enerverend verhaal met echte dia's waarvan sommige in kleur en spannende live muziek.

20.00 uur: Workshop actief zitten
Een theoretische en praktische workshop gebaseerd op ergonomie en wetenschappelijke onderbouwing. Voorkom rugklachten door een lage drukbelasting op de tussenwervelschijven van de lage rug. Actief zitten wordt gekenmerkt door dynamisch en natuurlijk bewegen. Het bevordert de concentratie en alertheid tijdens het zitten. De balansstoel van het merk Stokke speelt een prominente rol in de workshop. Door Sjaak Coenen, Fysiotherapeut

21.00 uur Toneel: Audrey Bolder presenteert “Bep, de dochter van Rietveld”
Bep, dochter van Rietveld is meeslepend biografisch drama. Audrey Bolder speelt Bep Rietveld overtuigend op verschillende leeftijden…een mooi geschreven en slim gemonteerde theatermonoloog. In deze levendige theatervoorstelling worden de geheimen van de familie Rietveld ontrafeld. Een intrigerende solo van de Utrechtse actrice en zangeres Audrey Bolder waarin ze onderzoekt hoe legitiem het is offers te brengen om je doel te bereiken. Daarbij dient Elisabeth Eskes-Rietveld (Bep) – schilderes en oudste dochter van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld – als inspiratiebron. Door Beps ogen zien we haar vader omarmd worden door kunstgroep De Stijl; de bonte stoet aan personages die voorbij trekt, blijkt ook voor het leven van Bep zeer bepalend. Bij Audrey rijst de vraag ten koste van wie of wat je kunstenaar mag zijn.

21.00 uur: Zwoele Zomeravondfilm Italie: La Vita e Bella
Een echte Italiaanse tranentrekker! Een indrukwekkend oorlogsverhaal wat zich afspeelt in een concentratiekamp. Roberto Begnini is zijn beste rol ever! Neem je kussen en een zakdoek mee!

Dagelijks vast programma:

Openluchtexpo “Zitten is een werkwoord”
Designers, makers, ambachtslieden, kunstenaars hebben een stoel ingestuurd, met een verwijzing naar Rietvelds beroemde uitspraak. Deze interactieve parkexpo met honderden meubels uit het hele land biedt de gelegenheid dat zelf te ontdekken. Een huiskamer in het groen met speciale aandacht voor Spectrum design, de meubelfabriek van Bergeijkse origine!

HOFMANHEIDE IS UIT DE KUNST !
Tien Beeldhouwers van beeldhouwparadijs Hofmanheide zijn bezig met het ontwerp voor een kunstwerk rondom “Zitten is een Werkwoord”. De beeldhouwers werken tijdens de Stijlparade aan een gezamenlijk ontwerp voor een kolossaal blok marmer van 2100 kilo! Uw beeldhouwers van dienst: Ine van Vroenhoven, Roeland Gubbels, Jan Bakermans, Cor van den Bemt, Gemmie Coppens, Jos Vanderheijden, San de Theije, Ad Bastiaans, Marion de Goey, Joke Andriesen.

Rietveld & Ruys De Stijlcabine
Een presentatie van het nu al roemruchte verleden van de stichting Rietveld & Ruys. Neem plaats op wedding chairs en laat je stijlvol informeren over de renovatie van De Ploeg, de historie van De Ploeg, de activiteiten van Rietveld & Ruys, de publicaties en het boek. Met slechts plaats voor 12 personen tegelijkertijd belooft dit een leerzaam ritje vol trots te worden. Trots op Bergeijk, De Ploeg en ook een beetje op ons zelf.

Klein Postel
De lekkerste worstenbroodjes van Houben, De mooiste frieten van d`n Bol, Mexicaanse sferen door Willy Nacho, en de passievolle gerechten van Bon Gusto, afgeblust met `n heerlijk verfrissend ijsje van Piccolo. De centrale bar presenteert dorstlessers; heerlijke, frisse, stevige bieren, zoete ranja, lekkere koffie, goede wijn. Stijlparade bonnen zijn te koop voor Euro 1,25 per bon. De Stijlparade-bon is `t enige betaalmiddel gedurende De Stijlparade. Betaal dus in Stijl.

Meer informatie?

Bezoekadres

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
T: 0497-558589
www.cultuurhuisbergeijk.nl

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame