11.00 uur Film: K3 en het ijsprinsesje
Op een dag krijgen Karen, Kathleen en Kristel een uitnodiging van een koning en koningin uit een ver sprookjesrijk. K3 mag zingen op de verjaardag van prinses Fleur. Maar de prinses is niet onder de indruk van de zangkunsten van K3 en gedraagt zich uiterst verwend. In een spannende race tegen de klok proberen Karen, Kristel en Kathleen het mysterie van het prinsesje te ontmaskeren. Zal het de dappere K3-tjes lukken om de vloek te doorbreken?

12.00 uur: Musical Work-shop
Musical School Me On Stage verzorgt de leukste lessen. Je krijgt les in de disciplines zang, dans en spel. Kom langs en doe mee! Wie weet schitter jij later in de mooiste theaters van Nederland!

13.00 uur Film: Kuifje
De nieuwsgierige reporter Kuifje en zijn trouwe hondje Bobbie ontdekken dat een model van het prachtige oude zeilschip De Eenhoorn een geheim met zich meedraagt. Meegevoerd in een eeuwenoud mysterie, krijgt hij het aan de stok met de boosaardige Sacharin, die weet dat Kuifje een belangrijke aanwijzing bezit naar de grote schat van de snode piraat Scharlaken Rackham. 

12.00-19.00 uur; Kunstmarkt
Gezellige kunst en curiosa markt in het park voor iedereen. Meer dan 30 kramen met kunst, professioneel en amateurbeoefenaars. Kom scharrelen en verwonderen.

13.00 uur tot 17.00 uur: Art Dumay Kunsttaxatie
Heb je een mooi schilderij aan de muur, maar vraag je je af wie de schilder is? Of staat er een bijzonder erfstuk in de kast waarvan de waarde je onbekend is? Kom dan woensdag 23 augustus met je stukken naar de Stijlparade. Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen is op de kunstmarkt aanwezig om deskundig en gratis uw kunst, design en curiosa te taxeren. De afgelopen jaren heeft Art Dumay al diverse verrassende ontdekkingen gedaan uit particulier bezit! Wie weet heb jij een nog onbekend Rietveldstoeltje in je garage staan en wordt die houten last ineens een gouden topstuk!

15.00 uur: Seniorenstoel yoga
Een fijne manier om aan lichaamsbeweging te doen is Dru Yoga. Het is een hele zachte Yoga vorm die zeer geschikt is voor senioren. Door deel te nemen aan de lessen neemt je spierkracht beslist toe. Ook je gewrichten worden soepeler. Je lichaamshouding verbetert en ook je balans. Hierdoor heb je minder kans op blessures. Het is niet alleen je lichaam dat er baat bij heeft, het werkt heel diep door ook op het geestelijke vlak. Je leert spanningen los te laten. Doordat je beter kunt ontspannen wordt je ademhaling vanzelf dieper en rustiger, lager in je lichaam. Ook hier is iedere les veel aandacht voor. We doen ademhalingsoefeningen en zijn zo meer bewust van hoe we ademen.

16.30 uur: Live muziek Sesgado
Sesgado, spaans voor schuin, scheef of dwars, is een trio van trompet, basgitaar en drums. Met eigen composities, veelal voorzien van complexe ritmische structuren, wisselende maatsoorten en dampende grooves, garanderen ze een eigentijds geluid waarbij veel invloeden geleend worden uit verschillende culturen. Probeer daar maar eens bij stil te staan!

14.00 uur – 16.00: Workshop stoelen maken, Joseph van den Enden & Marleen Scheer
Hier is zitten pas echt een werkwoord. Tijdens de workshop "Stoelen en stoeien van/met klei" dinsdag- en woensdagmiddag kunnen jeugdige deelnemers een stoel of een ander voorwerp maken van klei. Dit onder deskundige begeleiding van keramist/pottenbakker Joseph van den Enden. Ook begeleidt Marleen Scheer jonge en oudere geïnteresseerden in je eigen krukken maken met gietbeton en een zelf gekozen afdruk in de zitting. Meld je aan en doe mee met de krukkenparade!

19.00 uur lezing: Edwin van Onna: De Stijl van Bergeijk
In de jaren vijftig en zestig drukten architect Gerrit Rietveld en landschapsarchitecte Mien Ruys hun stempel op Bergeijk. Woonhuizen, een fabriek, tuinen, plantsoenen en straatmeubilair gaven het dorp een modernistische look. Veelal in relatie tot Weverij De Ploeg en meubeldochter 't Spectrum, die hoog kwalitatieve stoffen en meubels produceerden. In het Mien Ruys Park werden grote openluchttentoonstellingen gehouden, terwijl Spectrumontwerper Martin Visser internationale kunstenaars in zijn huis ontving, waaronder Panamarenko, Christo, Sol Lewitt en Donald Judd. Inkopers van warenhuizen en belangrijke museumdirecteuren bezochten Bergeijk om te ontdekken wat 'hot & happening' was. Kunsthistoricus en publicist Edwin van Onna zoomt in op de Bergeijkse glorietijd en plaatst de designtraditie in nationaal perspectief.

20.00 uur Dans: Cronos
Cronos is een collectief van vijf jonge dansers. Cronos maakt dansvoorstellingen met een fysiek, theatraal en poëtisch karakter. Het lichaam is een instrument voor expressie, het doel is om een boodschap over te brengen; een idee, een gevoel. Er wordt gewerkt met onderwerpen die voor iedereen herkenbaar zijn, zodat mensen kunnen meeleven met wat er op toneel gebeurt. Cronos staat voor kritisch werk dat verschillende aspecten van de samenleving onder de loep neemt.

21.00 uur: Zwoele Zomeravondfilm Nederland: Turks Fruit
Need we say more? Pak je fiets en je vriendin en rij fluitend naar het Mien Ruys park om weer eens heerlijk te genieten van Nederland toen we nog tolerant waren.

Dagelijks vast programma:

Openluchtexpo “Zitten is een werkwoord”
Designers, makers, ambachtslieden, kunstenaars hebben een stoel ingestuurd, met een verwijzing naar Rietvelds beroemde uitspraak. Deze interactieve parkexpo met honderden meubels uit het hele land biedt de gelegenheid dat zelf te ontdekken. Een huiskamer in het groen met speciale aandacht voor Spectrum design, de meubelfabriek van Bergeijkse origine!

HOFMANHEIDE IS UIT DE KUNST !
Tien Beeldhouwers van beeldhouwparadijs Hofmanheide zijn bezig met het ontwerp voor een kunstwerk rondom “Zitten is een Werkwoord”. De beeldhouwers werken tijdens de Stijlparade aan een gezamenlijk ontwerp voor een kolossaal blok marmer van 2100 kilo! Uw beeldhouwers van dienst: Ine van Vroenhoven, Roeland Gubbels, Jan Bakermans, Cor van den Bemt, Gemmie Coppens, Jos Vanderheijden, San de Theije, Ad Bastiaans, Marion de Goey, Joke Andriesen.

Rietveld & Ruys De Stijlcabine
Een presentatie van het nu al roemruchte verleden van de stichting Rietveld & Ruys. Neem plaats op wedding chairs en laat je stijlvol informeren over de renovatie van De Ploeg, de historie van De Ploeg, de activiteiten van Rietveld & Ruys, de publicaties en het boek. Met slechts plaats voor 12 personen tegelijkertijd belooft dit een leerzaam ritje vol trots te worden. Trots op Bergeijk, De Ploeg en ook een beetje op ons zelf.

Klein Postel
De lekkerste worstenbroodjes van Houben, De mooiste frieten van d`n Bol, Mexicaanse sferen door Willy Nacho, en de passievolle gerechten van Bon Gusto, afgeblust met `n heerlijk verfrissend ijsje van Piccolo. De centrale bar presenteert dorstlessers; heerlijke, frisse, stevige bieren, zoete ranja, lekkere koffie, goede wijn. Stijlparade bonnen zijn te koop voor Euro 1,25 per bon. De Stijlparade-bon is `t enige betaalmiddel gedurende De Stijlparade. Betaal dus in Stijl.

Meer informatie?

Bezoekadres

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
T: 0497-558589
www.cultuurhuisbergeijk.nl

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame