Onze gidsen nemen je graag mee op Rietveldsafari. Trek je wandelschoenen aan en laat je tijdens deze rondleiding meevoeren naar het midden van de vorige eeuw; het moment dat Bergeijk werd overspoeld door een golf van modernisme. Hier werden Ploegstoffen en Spectrummeubelen ontworpen en gemaakt. Gerrit Rietveld, de Utrechtse meubelmaker en architect, drukte zijn stempel op het dorp. Buiten Utrecht ontwierp Rietveld in Bergeijk de meeste gebouwen en objecten bij elkaar.

Tijdens de safari ontdek je unieke plekken zoals de fabriek voor Weverij De Ploeg – Rietvelds enige industriële gebouw. In het Mien Ruys Park leer je meer over de tuinarchitecte waarmee Rietveld hier veel samenwerkte. In 2017 zijn de fabriek en het park deskundig gerestaureerd door de huidige eigenaar: Bruns bv. 


Exclusief Volkskrant arrangement
DEZE ACTIE IS VOORBIJ

  • Ontvangst in Cultuurhuis Bergeijk met koffie en iets lekkers.
  • Gratis entree tot de tijdelijke expositie ‘Nieuws uit Bergeyk – het goede wonen’ in het Cultuurhuis. Hier is de smaakvolle wereld van Ploegstoffen en Spectrummeubelen tot leven gewekt.
  • Rietveldsafari met bezoek aan de showroom van Rijksmonument De Ploeg en Woonhuis Van Daalen, beide naar ontwerp van Gerrit Rietveld! Dit huis voor het gezin van de toenmalige Ploeg- en Spectrumdirecteur Roelof van Daalen is in vrijwel authentieke staat bewaard gebleven. Rietvelds interieurontwerp uit 1956-58 ademt in combinatie met de originele Spectrummeubels de sfeer van het ‘Goede Wonen’. Van het tuinontwerp van Mien Ruys zijn nog de kenmerkende Grion-tegels en grillige plantenvakken herkenbaar. 

De Rietveldsafari inclusief ontvangst duurt in totaal circa 2 uur. Kosten voor Volkskrantlezers: €15,00 p.p.

Boek hier uw rondleiding! 


Maatregelen Covid-19

Vanwege de Coronamaatregelen beperkt elk tijdslot zich tot het maximaal toegestane aantal personen overeenkomend met de op dat moment geldende richtlijn. Van deelnemers wordt verwacht bij ziekte thuis te blijven, eventuele ziekteverschijnselen vooraf te melden en tijdens de rondleiding de 1,5 meter-afstandsregel in acht te nemen. In Woonhuis Van Daalen en Rijksmonument De Ploeg zijn extra hygiënische maatregelen van kracht.

 

 

 

 

Meer informatie?

Bezoekadres

Cultuurhuis Bergeijk
Domineestraat 8a
5571 EJ Bergeijk
T: 0497-558589
www.cultuurhuisbergeijk.nl

Postadres

Burg Magneestraat 96
5571 HG Bergeijk

Proclaimer - © Stichting Rietveld en Ruys - Webdesign by: Burgmans Reclame